De leefgroep

Den Engel bevindt zich in Deurne, aan de rand van de stad Antwerpen. Je verblijft als jongere in een groot maar discreet rijhuis dat grenst aan het Provinciaal Groendomein Rivierenhof.

 

Van hieruit kan je gemakkelijk en snel met het openbaar vervoer de stad Antwerpen bereiken om van daaruit onder andere naar familie, vrienden, school of werk te gaan.

IMG_3535

Het huis is praktisch ingedeeld zodat het leven in groep aangenaam is en blijft. Concreet kan je als jongere die in de leefgroep verblijft gebruik maken van:

 • Ruime inkomhal waar fietsen kunnen gestald worden
 • Ruime living met zetel en tv
 • Eetkamer
 • Goed uitgeruste keuken waar de gezamenlijke avondmaaltijd wordt bereid
 • Polyvalente ontspanningsruimte (tafeltennis, tafelvoetbal, darts,…)
 • Wasplaats met alle voorzieningen
 • Computerruimte met twee computers met internetaansluiting,
 • Vier toiletten en twee douches.

 

De maximum negen jongeren die in de leefgroep verblijven hebben elk een ingerichte kamer en beschikken zo over de nodige privacy. Daarnaast is er achteraan een ruime tuin waar in de zomer gegeten kan worden en waar je ook altijd even tot rust kan komen.

IMG_3548

De studio’s

Wanneer je de leefgroep achter jou laat kan je doorgroeien naar de studio’s. De studio’s bevinden zich op de bovenste verdieping in hetzelfde huis als de leefgroep.

 

Van de maximum zes jongeren die tegelijk op de studioverdieping verblijven wordt iets meer zelfstandigheid verwacht. Daar is de accommodatie dan ook aan aangepast. Op de studioverdieping heb je een eigen individuele studio ter beschikking.

IMG_3603

Elke studio is voorzien van:

 • een bed en kasten
 • een tafel met stoelen en/of een bureautje
 • twee zetels
 • een keukenblok met elektrisch vuur, afwasbak en dampkap en een koelkastje.
 • een lavabo

Daarnaast zijn er op de studioverdieping twee gemeenschappelijke douches en toiletten en een wasplaats met wasmachine en droogkast voorzien. Er zijn ook twee computers met internetaansluiting ter beschikking. Elke jongere krijgt een diepvrieslade toegewezen waar je gebruik van kan maken.
IMG_3600

Module KWE

Ben je een jongvolwassene en is de stap naar het alleen wonen net iets te groot voor jou dan kan je voor een periode gaan samen wonen in ons huis in Hoboken met 3 andere jongeren. Dit is de module KWE (kleinschalige wooneenheid). Je betaalt hiervoor een verblijfsvergoeding.

 

Dit is een huis van twee verdiepingen. Op het gelijkvloers is het gemeenschappelijke gedeelte met een leefruimte met TV, gezamenlijke keuken en wasplaats met wasmachine en droogkast. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich telkens twee kamers voorzien van een bed, een kast, een tafel met stoelen en ijskastje. Er is Wifi en mogelijkheid voor kabel TV. Verder is er op elke verdieping een keuken en een badkamer die je met de andere jongere van je verdieping deelt.

Module CBAW

Wanneer je de module verblijf achter jou laat en overstapt naar de module contextbegeleiding in functie van autonoom wonen (CBAW), ga je een eigen studio of appartement huren in een regio die je zelf kiest.

 

Je krijgt dan begeleiding bij het zoeken naar een geschikt en betaalbaar verblijf. Nadien word je verder begeleid in het alleen wonen en alles wat daarbij te pas komt.