Begeleiding op Studio’s

Vanaf 17 jaar en 3 maanden kan je de overstap maken naar de studio’s. Je verblijft met maximum zes jongeren op de studioverdieping, boven de leefgroep.
IMG_3600
Tijdens jouw verblijf op de studio’s dat negen maanden kan duren behoud je dezelfde individuele begeleider (IB) als in de leefgroep. Ook in deze periode blijven jullie intensief samenwerken aan jouw toekomst.
Ondertussen hebben we jou in Den Engel al wat leren kennen en heb je de overstap naar de studio’s gemaakt. Dat wil zeggen dat je enkele belangrijke vaardigheden onder de knie hebt en dat je dus wat meer verantwoordelijkheid kan dragen.
Als je op de studio’s verblijft krijg je geen maandbudgetten meer zoals in de leefgroep, maar een weekbudget. Hiermee moet je zelf zien rond te komen en je uitgaven verantwoord verdelen.

 

Je bent nu ook zelf verantwoordelijk voor het aankopen van je voeding en je kookt elke avond je eigen potje. Naast het weekbudget heb je nog steeds recht op wekelijks zakgeld dat vrij te besteden is.
Daarnaast was je zelf je kleren, poets je wekelijks jouw studio en wordt de poets van de gemeenschappelijke ruimtes van de verdieping met een beurtrol verdeeld.
IMG_3603
We gaan ervan uit dat je ondertussen deels geleerd hebt om met andere jongeren in huis om te gaan. Net zoals in de leefgroep wordt er een driewekelijkse studiovergadering georganiseerd waarop alle studiobewoners verplicht aanwezig zijn. Ook hier kan iedereen zijn zegje doen en komen de puntjes van de teamvergadering aan bod.
Nog steeds is het mogelijk om op dit punt een terugkeer naar huis uit te werken. Als dat niet de bedoeling is bereiden jij en jouw IB samen de overstap naar het zelfstanding wonen voor.

 

Er wordt nagedacht over een stabiele dagbesteding (ga je nog naar school of ga je werken?). Hoe kan je voldoende centjes bijeen sparen om van te leven, huur te betalen enzovoort. Misschien moet je beroep doen op het OCMW en/of heb je spaargeld dat je kan besteden? In welke regio wil je gaan wonen?

 

Wanneer op deze en vele andere vragen een antwoord is gevonden ben je waarschijnlijk klaar om alleen te gaan wonen, al dan niet met verdere begeleiding vanuit Den Engel.