Begeleiding bij samenwonen

Is de stap naar het alleen wonen net iets te groot voor jou en zou het goed voor jou zijn om nog een tijdje met anderen samen te wonen, kan dit in ons huis in Hoboken met 3 andere jongeren. Dit is de module KWE (kleine wooneenheden).

 

In dit huis krijg je een eigen kamer en deel je een keuken en een badkamer met een huisgenoot. Er is een gemeenschappelijke ruimte, waar je samen kan eten, tv kijken, praten… Om hier te kunnen wonen gaan we er van uit dat je voor jezelf kan zorgen op praktisch gebied en dat je respectvol kan omgaan met andere jongeren.

 

Je hebt een inkomen (leefloon of loon) waar je de verblijfsvergoeding voor de kamer mee betaalt en jezelf mee onderhoudt en spaart om later alleen te gaan wonen. Als dit nodig is, krijg je hulp bij het leren omgaan met dit geld.

 

We gaan samen met jou op zoek naar de ondersteuning die je nog nodig hebt in het groeien naar het echt ‘alleen wonen’.

 

Tijdens jouw verblijf hier behoud je dezelfde individuele begeleider. Er is in de week dagelijks enkele uren een begeleider aanwezig voor hulp, vragen en ondersteuning die je nodig hebt in het samenleven met je huisgenoten. Groepsmomenten worden ingepland.